Hur man hittar billiga fönster

Det är inte jättesvårt att hitta billiga fönster, men det är desto svårare att hitta billiga fönster som har en bra kvalitet. Det finns nämligen en mängd olika faktorer som man bör kolla upp angående kvaliteten. Finns det garantier? Hur länge gäller garantierna? Vad är det för sorts fönster?

Skulle du hitta billiga träfönster så tycker du säkerligen att dem är dyra om du skulle göra en jämförelse med PVC-fönster. Den jämförelsen är inte riktigt relevant att göra.

Vi rekommenderar dig att först göra en undersökning om vilken typ av fönster som passar ditt behov bäst. Skulle det visa sig att PVC-fönster är det bästa alternativet, ja då bör ni givetvis kontakta olika återförsäljare av PVC-fönster för att be om priser. När ni väl har fått priser så börjar det dock bli svårt. Hur vet man vilket av alla dessa PVC-fönster håller bäst kvalitet? Hittar du en ärlig återförsäljare så kan de hjälpa dig göra rätt val, men tänk på att återförsäljare ofta har bättre marginaler på sämre PVC-fönster och att det kan vara därför som de framhäver ett specifikt märke.

När du kontaktar olika återförsäljare så kan du ofta göra det genom e-post för att spara tid. Skriv ihop en mall med dina önskemål och be om ett prisförslag. Kom ihåg att se det som ett prisförslag, allt är nämligen förhandlingsbart. Kontakta de återförsäljare som har fått ett bäst priser från och kolla om det inte är möjligt att påverka priset ännu mer. Ju större kvantitet du beställer, desto större rabatt ska du förvänta dig. Om priset inte är möjligt så kan det vara andra villkor som att frakten ska ingå eller kanske betalningsvillkor.

Det är bra att be om specifikationer för ett fönster och jämföra garantier. Jämför material, U-värden mm. Ett alternativ för att hitta det bästa alternativet skulle kunna vara att kontakta en fönstermonterare och be den personen konsultera vid val av fönster utan att den personen påverkar vartifrån fönstrena köps in. Då har han eller hon inga incitament att framhäva ett visst fönster. Visst kostar det en del, men det minskar osäkerheten vid val av fönster.

Som grundregel kan vi dock säga att de allra flesta fönstertillverkarna i Sverige tillverkar fönster av bra kvalitet. Det blir lite svårare med importerade fönster, speciellt när det kommer till garantifrågor, om återförsäljaren inte är en etablerad aktör. Det kan dock löna sig rejält att importera sina fönster. Priset för t.ex. PVC-fönster kan skilja sig rejält mellan en svensk tillverkare och en polsk tillverkare. Om man inte har stora krav på sitt fönster kan man därför ibland spara mycket pengar genom att importera sina fönster, t.ex. om man vill ha fönster till sommarstugan.

Lämna en kommentar

nio + 4 =