Skjutdörrar

Skjutdörrar är ett mycket trevligt inslag både inne i ett hem och på en fasad. Vad som är så praktiskt med skjutdörrar är att när man öppnar upp en skjutdörr så tar den inte upp yta vare sig inåt eller utåt.

Man kan ha öppna skjutdörrar på fasaden utan att det ger mindre utrymme i rummet eller utåt trädgården, altanen eller balkongen. Detsamma gäller för de skjutdörrar som man har inomhus exempelvis till garderober eller i hallen.

Förutom att vara väldigt praktiskt av ett flertal olika anledningar så har skjutdörrar fördelen att de är väldigt snygga och stilrena. Man kan välja mellan en skjutdörr som är slät, som är i glas eller i andra material. Allt för att man ska kunna hitta en skjutdörr som är passande för ens egen smak och tycke.

Med en skjutdörr på fasaden så öppnar man upp på ett sätt så att man blir ett med trädgården. Den känsla som en skjutdörr ger går inte att jämföra med en vanlig dörr som antingen stjäler plats utåt om det är en utåtgående dörr, eller som stjäler plats inåt rummet om det är en inåtgående dörr.

Skjutdörren gör så att det känns som att man har ett betydligt större rum än vad man har då allting utanför dörren så att säga byggs in i rummet så fort den öppnas. Om man har ett relativt litet hus kan man alltså med en skjutdörr förstora ytan genom att sätta en skjutdörr på fasaden ut mot trädgården. På detta sätt så blir det mycket mer yta.

Skjutdörrar inne i huset eller lägenheten är populärt både för att det blir enklare att öppna utan att dörren stjäl utrymme i rummet. Med vanliga utåtgående garderobsdörrar så tas det upp mycket plats i rummet när man öppnar den, men med en skjutdörr så kan man ha den öppen alltid om man så vill, utan att det stör på något sätt.