3-glasfönster

I ett kallt klimat så måste man beakta saker som kallras då man installerar nya fönsterkarmar och glas. Ska man byta ut eller bygga nytt så är det väl värt att fundera på hur man kan komma att spara energi genom att välja rätt modell. Men lönar det sig med 3-glasfönster som faktiskt kan bli ganska så kostsamma? Man kan ju undra om den där extra glasrutan verkligen gör så stor skillnad. Som med så mycket annat här i livet så beror förtjänsten på mer än själva glasen eftersom man måste ha ett helhetstänk för att dra ner på sina energikostnader. Det kan dock vara smart att se närmre på 3-glasen som ett bra alternativ.

Moderna 3-glas modeller

Det är viktigt att förstå att nytt inte alltid betyder modernt eftersom det finns fönster på marknaden som helt enkelt inte har sålts och som är i nytt skick men som inte erbjuder det allra senaste inom byggteknologi. Om man står och väger mellan 2-glas eller enkelglas som har några år på nacken och en mycket ny variant av 3-glasfönster så kan det med största sannolikhet löna sig med den dyrare varianten. Det beror helt enkelt på att bra fönstertillverkare kan erbjuda mycket energisnåla lösningar där man drar nytta av de 3 glasen på ett magnifikt vis. Då det handlar om en äldre modell så kanske inte 3 lager kommer att ge bättre u-värde än 2 eller ett, så det är något man måste ta hänsyn till då man beslutar sig för fönstermodell.

Fönster som man aldrig målar om

Nu är det ju inte bara det där med energisnålhet som räknas då man ser på fönsterglas och olika fönstermodeller. Många har insett att mindre underhåll spar på tid och pengar då man får en lösning som kommer att se bra ut utan att man målar, oljar eller rengör på avancerat sätt. När karmar är av aluminium så slipper man ju tänka på problem med rost eller fuktskador som gärna drabbar träkarmar. Det här är också viktigt för det ger fönstret ett längre liv och det påverkar också den totala ekonomin. Slipper man måla om så ska man se detta som ett plus för den modell som man ser närmre på.

U-värde och underhåll

För att det ska löna sig med 3-glasfönster så måste man se till att man får ett lågt u-värde. Det här kan man alltid jämföra mellan olika fönstermodeller. Genom att beakta saker som kallras så kommer man ganska snart att inse vilken typ av fönsterlösning som lönar sig bäst. Finner man ett erbjudande med 3 glas som kommer till ett bra pris och som dessutom innebär en nyare modell så kan det vara läge att slå till för att få glas och karmar som man slipper lägga ner en massa underhåll på. Innan köpet så kan man även dra nytta av byggforum online där andra diskuterar den modell som man tänkt köpa. Det här kan hjälpa en med att komma fram till vad som kommer att löna sig allra bäst.

Lämna en kommentar

sexton + tre =