Byta fönster – kostnad

Att byta fönster på huset är inte någonting särskilt många gör utan att först ha tänkt igenom det hela länge och väl. Det är inte ett särskilt billigt projekt oavsett vad man väljer för slags fönster. Visst kan man dra ner på kostnaderna genom att exempelvis montera sina fönster själv och genom att köpa sekunda fönster, men oavsett hur man bär sig åt så kostar det ändå en del att byta fönster.

Det går inte att besvara frågan gällande hur mycket det kostar att byta fönster på ett allmänt och generellt sätt då olika fönster kostar olika mycket. Har man ett stort hus är det fler fönster som ska bytas medan ett mindre hus har färre fönster. Sedan är det även beroende av vad för slags fönster man väljer och så vidare. Det enklaste sättet att får reda på vad det kostar att byta fönster är helt enkelt att antingen göra grundlig research på egen hand eller att kontakta en fönstertillverkare som kan ge svar på vad det kostar för just ditt hus. En utgångspunkt är dock att många fönstermontörer debiterar någonstans mellan 5-7 timmar per fönster.

Kostnader som kan tillkomma är extra saker så som spröjs etcetera. Kanske bestämmer man sig för att fönsterdörrarna ska bytas från att ha varit klassiskt glasade till två tredjedelar till att istället vara inglasade? Då blir det en extra kostnad där. Det är alltså högst individuellt vad det kostar att byta fönster i huset då det beror på vad du vill ha för slags fönster och hur mycket fönster som du vill ha upp.

Idag blir det allt vanligare att man väljer att sätta in extra fönster i huset. Förr var det inte alls lika vanligt med stora ytor på fasaden som täcktes av fönster, medan det idag är någonting man ser på många hus. Moderna hus har ofta betydligt fler fönster och stora fönsterytor än äldre hus och det blir bara mer och mer populärt att ha mycket fönsteryta.

Så pressar du priset för fönsterbytet

Det finns tyvärr inget enkelt knep för att få ett så lågt pris som möjligt för fönsterbytet. Det du kan göra är helt enkelt att begära in offert från så många fönstermontörer som möjligt. Försök att begära fast pris per fönster så att du vet vad du kan räkna på. Därefter så kan du försöka förhandla med montörerna som erbjuder lägst pris för att försöka få ännu lägre pris. Ofta kan man faktiskt få ned priset lite.

Lämna en kommentar

20 + 3 =