Fönsterlås

Fönsterlås kan användas för alla typer av fönster, men olika slags fönster kräver av förklarliga skäl olika slags lås. Man kan inte använda sig av samma slags lås både till inåtgående fönster och till utåtgående fönster utan man måste ha lås som passar för fönstrets konstruktion.

Med fönsterlås så är det lätt att känna sig trygg då lås på fönstren avskräcker tjuvarna som ofta tar sig in i ditt hem just via fönstret. Vissa gör istället som så att de skruvar igen vissa fönster och då särskilt fönster som är i markplan eller som är lätta att nå via en balkong eller liknande. Skruvar man igen ett fönster så kommer man undvika att tjuvar tar sig in via fönstret, men man kan då varken vädra eller ta sig ut genom fönstret vid eventuell brand. Det är därför bättre att man väljer att sätta in fönsterlås då dessa ger skydd mot inbrott men behåller fönstrets alla funktioner.

Fönsterlås fungerar på samma sätt som lås till en ytterdörr och precis som med allting annat så finns det fönsterlås av olika kvalitet och i olika prisklass. En väldigt viktig sak att tänka på när man ska sätta in fönsterlås (eller lås i allmänhet) är att man väljer lås som är godkända av försäkringsbolagen så att man kan få ut försäkringspengar om någonting skulle inträffa.

Man kan välja digitala lås om det är som så att man föredrar det och då slipper man ju nycklar vilket kan vara skönt. De vanligaste fönsterlåsen är dock cylinderlås eller tillhållarlås. Oavsett vilket slags lås man väljer så är det oerhört viktigt att tänka på att låta ett proffs sköta monteringen av fönsterlåsen så att man kan vara säker på att installationen är korrekt genomförd.

Högsta pris behöver inte betyda högsta kvalitet så se till att göra ordentlig research innan du bestämmer dig.

Lämna en kommentar

18 − två =